Новини

З 21 жовтня міжобласні перевезення будуть дозволені для пасажирів із щепленням або негативним тестом

20.10.2021

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення громадським транспортом будуть можливі лише для пасажирів із документом про щеплення або чинним негативним тестом на COVID-19. 

Про це під час засідання Кабінету Міністрів України заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

“З завтрашнього дня починають працювати нові правила пасажирських перевезень. Всі міжобласні перевезення будуть дозволені лише, якщо пасажири мають COVID-сертифікат або чинний негативний тест. Ми говоримо і про залізничний, і про авіаційний, і про автобусний транспорт. Громадський транспорт у містах та перевезення всередині однієї області наразі під ці нові правила не підпадають. Вакцинація та обмеження для невакцинованих дозволять нам не запроваджувати локдаун, що сприятиме відновленню економіки”,  – заявив Прем’єр. 

Денис Шмигаль нагадав, що у регіонах, де встановили червоний рівень епіднебезпеки зможуть працювати бізнеси та громадські заклади за умови 100% вакцинації всіх співробітників та відвідувачів.

Окрім того, очільник уряду наголосив, що вводити локдаун по всій країні наразі не планується, щоб не зупиняти економіку. Водночас, єдиною альтернативою карантинним обмеженням є вакцинація проти COVID-19. Наразі вакцини достатньо для всіх охочих зробити щеплення, а регіони можуть робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Прем’єр-міністр закликав громадян не чекати запровадження червоного рівня, а вакцинуватись вже зараз. 

Більше про те, які документи можна використати для поїздок між регіонами читайте за посиланням.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку