Новини

Комісія ТЕБ та НС доручила Харківській ОДА посилити протиепідемічні заходи в регіоні

08.10.2021

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 7 жовтня розглянула загострення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби на території Харківської області.

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, на початку тижня спостерігалось погіршення епідситуації в Харківській області, але оперативні дії як державної, так і місцевої влади  стабілізувати ситуацію.

«В області перевищували два індикатори: кількість позитивних тестів та кількість госпіталізацій. Оперативно реагуючи на дану ситуацію, було нарощено кількість тестувань і додані нові заклади охорони здоров’я, зокрема, лікарні, які мають ліжка з киснем. Це дозволило нам вивести область з ознак, перевищення яких дозволяє встановлювати «червоний» рівень епідемічної небезпеки», — підкреслив Міністр.

Але ситуація з поширенням COVID-19 залишається напруженою, тому Комісія ухвалила рішення зобов’язати Харківську обласну державну адміністрацію посилити протиепідемічні заходи в регіоні.

«Критичного навантаження на систему охорони здоров’я в області немає. Але потрібно посилити додатковий нагляд за збільшенням кількісті захворювань», —  підсумував Віктор Ляшко.

Комісія ТЕБ та НС доручила Харківській ОДА:

  • продовжувати збільшувати кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту;
  • посилити контроль за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, неухильно виконуючи галузеві стандарти організації надання медичної допомоги хворим на COVID-19;
  • оновити маршрути пацієнтів та їх суворе виконання медичною службою області;
  • ініціювати встановлення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад у межах області.
За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку