Новини

Мінфін: Уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита

06.10.2021

06 жовтня 2021 року Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок  ввізного мита на окремі товари», підготовлений Мінфіном спільно з Держмитслужбою за погодженням з Мінекономіки.

Значна диференціація ставок ввізного мита, встановлених Митним тарифом України на однорідні товари, спонукає окремих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності до маніпулювання описом та найменуванням товарів, а також до декларування цих товарів за кодами згідно з УКТЗЕД, на які встановлено нижчі пільгові ставки ввізного мита, так звані товари «прикриття». Зазначене призводить до необхідності підтвердження заявленого коду, проведення додаткових лабораторних досліджень та збільшує час митного оформлення.

Законопроектом пропонується уніфікувати (переглянути) ставки ввізного мита з урахуванням зв’язаних ставок СОТ на 92 товари, що класифікуються залежно від їх хімічного складу, ступеня обробки, технічних характеристик тощо, та які неможливо точно ідентифікувати на момент їх митного оформлення без додаткових лабораторних досліджень.

У результаті уніфікації ставки ввізного мита на окремі товари незначною мірою збільшаться, на інші – зменшаться. Також  пропонується підвищити рівень  повних ставок ввізного мита до рівня нових уніфікованих пільгових ставок ввізного мита.

Такі зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.

Схвалений Урядом проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари» найближчим часом буде направлено на розгляд парламенту.

За матеріалами Мінфін

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку