Новини

Чи потрібно у таблиці 2.1 додатка Д1 декларації з ПДВ відображати ІПН постачальника – платника ПДВ, визначений у касовому чеку?

01.10.2021

Чи потрібно у таблиці 2.1 додатка 1 (Д1) до податкової декларації з ПДВ відображати індивідуальний податковий номер постачальника – платника ПДВ, визначений у касовому чеку?

Відповідно до пп. «б» п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, є, зокрема касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 грн. за день (без урахування податку).

У разі використання платниками для розрахунків із споживачами РРО та/або ПРРО касовий чек повинен містити дані про загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням податку, та суму цього податку, що сплачується у складі загальної суми.

Відомості про операції з придбання з ПДВ, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставками 7% і 14% в розрізі контрагентів відображаються у таблиці 2.1 додатка 1 до податкової декларації з ПДВ, із зазначенням у колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» індивідуального податкового номера контрагента платника податку – постачальника, а його назва при цьому не зазначається.

Враховуючи зазначене, платник ПДВ, який здійснив придбання товарів/послуг, що підтверджується касовим чеком, який надає право на віднесення сум податку до податкового кредиту, в колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» таблиці 2.1 розд. II «Податковий кредит» додатка 1 до податкової декларації з ПДВ *вказує індивідуальний податковий номер постачальника – платника ПДВ, зазначений у такому касовому чеку.

* Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21.
За матеріалами «ЗІР: категорія 101.24»
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку