Новини

Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії

30.09.2021

Від сьогодні в застосунку Дія та на порталі можна згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію людям, які отримали різні вакцини. 

Першою дозою може бути вакцина AstraZeneca/CoviShield, Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Другою дозою — Moderna або Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Зараз існують декілька видів COVID-сертифікатів:

  • “Жовтий” внутрішній, що генерується після щеплення першою дозою дводозної вакцини. Він діє 120 днів та доступний у застосунку Дія на iOS. Згодом буде і на Android.
  • “Зелений” внутрішній, що генерується після повного курсу вакцинації. Він діє 365 днів.
  • Міжнародний COVID-сертифікат, що також генерується після повного курсу вакцинації на 365 днів. Але у кожної країни є свої терміни дії сертифікатів, то ж радимо заздалегідь перевіряти цю інформацію перед подорожжю на сайті Міністерства закордонних справ України.

Міжнародний сертифікат можна також згенерувати і роздрукувати на порталі Дія. Так українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Документ сформується у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана. Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат на порталі Дія, дивіться у відео за посиланням

Міжнародні COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС, а українці можуть вільно подорожувати до щонайменше 43 країн. Список розширюється щомісяця, його можна перевірити за посиланням.

Як згенерувати COVID-сертифікат у мобільному застосунку Дія? 

Сертифікат можна згенерувати в декілька кліків. Для цього потрібно оновити застосунок в AppStore або Google Play. Потім у застосунку Дія потрібно натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та натиснути "Отримати сертифікат". 

Далі Дія.Підписом підписати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії — і все. Дані про вакцинацію підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку