Новини

У разі зміни СГ місцезнаходження, номер рахунку у СЕА ПДВ не змінюється

10.09.2021

Фахівці ДПС у м. Києві звертають увагу, що у разі зміни суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), пов’язаного зі зміною адміністративного району, номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ (далі – СЕА ПДВ) не змінюється.

Відповідно до п. 2001.2  Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та п.5 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569 (далі – Порядок № 569), рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість відкриваються автоматично на підставі реєстру платників податку (далі – Реєстр), який ДПС надсилає Державному казначейству України не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником податку.

У Реєстрі зазначається, зокрема індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дата реєстрації його платником ПДВ.

Індивідуальний податковий номер платника ПДВ присвоюється особі, що реєструється як платник податку і використовується для сплати податку. (п. 183.18 ст.183 ПКУ).

Індивідуальний податковий номер зберігається за платником ПДВ до моменту анулювання реєстрації платника ПДВ, що відбувається відповідно до ст. 184 ПКУ.

Відповідно до п. 8 Порядку № 569 новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником податку.

Тобто, при зміні суб’єктом господарювання місцезнаходження (місця проживання), у тому числі пов’язаного зі зміною адміністративного району, не відбувається анулювання реєстрації платника ПДВ та не здійснюється повторна реєстрація платником ПДВ, у зв’язку із чим відсутні підстави для відкриття нового електронного рахунку, а отже номер рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ не змінюється.

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку