Новини

Мотиваційні бонуси покупцю продукції та ПДВ

17.08.2017
Тема:

При виплаті підприємством винагороди покупцю за досягнення відповідних показників (досягнення планових показників закупки продукції, вивчення попиту на продукцію, повноту та своєчасність розрахунків, тощо), об'єктом оподаткування ПДВ є маркетингові послуги, які надаються покупцем підприємству, а винагорода (мотиваційні бонуси, інші заохочення), що сплачуються підприємством покупцю, в свою чергу є компенсацією вартості таких послуг.

Таким чином, покупець при отриманні від підприємства мотиваційних та стимулюючих виплат за досягнення відповідних показників зобов'язаний визначити податкові зобов'язання з ПДВ, виходячи з суми отриманої винагороди (мотиваційних бонусів, інших заохочень), скласти податкову накладну і зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН).

У підприємства при виплаті винагороди (мотиваційних бонусів, інших заохочень) покупцю відповідно до п. 198.3 ст. 198 Податкового кодексу України виникає право на формування податкового кредиту (за умови реєстрації в ЄРПН податкової накладної, складеної покупцем).

(індивідуальна податкова консультація ДФСУ від 10.08.2017 р. № 1564/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку