Новини

Внесено зміни до Порядку надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників від COVID-19

03.09.2021
Тема:

Кабмін ухвалив постанову від 11.08.2021 № 836 (далі — постанова № 836), якою вніс зміни до постанови КМУ «Деякі питання надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» від 17.06.2020 № 498 (далі — постанова № 498). Окрім суто косметичних змін, унесено деякі суттєві зміни.

Зокрема, страхові виплати, передбачені п. 2 Порядку здійснення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та визначення їх розмірів, затвердженого постановою від 17.06.2020 № 498 (далі — Порядок № 498), управління виконавчої дирекції Фонду в областях, м. Києві або їхні відділення призначають і виплачують протягом одного місяця з дня виникнення права на такі виплати за зверненням медичного працівника за зареєстрованим місцем проживання / перебування. Також визначено перелік документів, які необхідно подати для отримання страхової виплати медпрацівником, та перелік документів для отримання одноразової допомоги особам, які мають право на виплату.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Якщо одна з осіб, які мають право на виплату, відмовляється від отримання одноразової допомоги, грошова частка такої особи розподіляється між іншими особами, які мають право на виплату. Заява про відмову від отримання одноразової допомоги має бути нотаріально засвідчена в установленому законодавством порядку (абз. 4 п. 7 Порядку № 498).

Постанова № 836 набрала чинності 13 серпня 2021 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку