Новини

Платник збільшив нарахування з ПДВ по уточнюючому розрахунку. Як платити?

27.08.2021

Фахівці Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що відповідно до п.п.2001.2 ст.2001 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платникам податку автоматично відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість.

Правові основи функціонування системи електронного адміністрування ПДВ регулюються статтею 2001 ПКУ та регламентуються Порядком електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 569.

Відповідно до Порядку № 569, у разі подання платником податків уточнюючих розрахунків до декларації з податку на додану вартість за попередні періоди, які передбачають збільшення податкового зобов’язання з податку, платник сплачує на електронний рахунок.

Звертаємо увагу, що пунктом 25 Порядку № 569 встановлено, що сплата суми нарахованих штрафних санкцій та пені здійснюються платником податку з поточного рахунку до відповідного бюджету.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку