Новини

Кабмін розширив перелік платних послуг, які надаються судовими експертами

27.08.2021

Уряд схвалив постанову, розроблену Мін’юстом з метою доповнення переліку платних послуг, які можуть надаватись науково-дослідними установами судових експертиз.

Зокрема, до таких послуг віднесли:

  • проведення експертиз проєктної документації на будівництво об'єктів згідно із законодавством;
  • проведення робіт з оцінки відповідності вимогам технічних регламентів згідно із законодавством;
  • проведення оцінки майна, майнових прав, експертної грошової оцінки земельних ділянок та прав на них, а також рецензування звітів про таку оцінку.

Крім того, встановлюється, що послуги, включені до переліку платних, які надаються НДУСЕ і пов'язані з діяльністю, для здійснення якої законодавством встановлені певні вимоги, можуть надаватись за умови дотримання таких вимог.

Потреба в розширенні переліку платних послуг, які надаються судовими експертами, виникла у зв’язку з недостатнім фінансуванням науково-дослідних установ судових експертиз Мін’юсту. Натомість платні послуги, які виконуються за рахунок замовника, є додатковим джерелом покриття витрат на утримання НДУСЕ.

Разом із тим схваленою постановою виключається положення, яким визначено, що результати експертних досліджень оформлюються у формі висновків експертних досліджень. Адже встановити чи отримати достовірну інформацію про те, чи буде висновок подаватися до суду як доказ неможливо, а встановлення юридичного статусу особи, що замовляє експертизу, не належить до завдань експерта. У зв’язку з цим була необхідність визначити єдиний документ, який складається в результаті проведення судової експертизи або експертного дослідження. Це – висновок експерта.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку