Новини

Порядок дій у разі виявлення випадків сплати податків на некоректні рахунки

16.08.2021

Фахівці Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляють, що на виконання розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 (у редакції наказу МФУ від 18.03.2016 р. № 375) інтегровані картки платника (далі – ІКП) по всім податкам, зборам та платежам засобами ІТС „Податковий блок” в електронному вигляді знаходяться у контролюючому органі за місцем обліку і відображення платіжних доручень в ІКП можливе лише за умов перерахування коштів на рахунки, відкриті в органах казначейської служби для даного контролюючого органу ДПС .

У разі сплати податків і зборів на рахунки, які не відповідають ІКП (некоректні рахунки), кошти, після надходження на бюджетний рахунок не зараховуються до ІКП платника, а відображаються в інтегрованій картці умовного платника „ПЛАТЕЖІ ДО ВИЯСНЕННЯ” (66666666) ІТС „Податковий блок”. Помилково сплачені кошти повинні бути відпрацьовані (здійснено перерахування коштів на бюджетний рахунок за місцем реєстрації платника).

Згідно п. 3, 4 ст. 43 Податкового кодексу України обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є подання платником податків заяви про таке повернення, платник податків подає заяву, в якій зазначає напрям перерахування коштів.

В разі виявлення випадків сплати на некоректні рахунки, Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пропонує невідкладно подати до органу ДПС за місцем фактичної сплати для розгляду і виконання заяви, що відповідають вимогам «Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60, та надалі використовувати для сплати податку коректні реквізити.

Нагадуємо, що з метою належної та своєчасної сплати перелік рахунків відповідно до вимог стандарту IBAN розміщено на офіційному порталі ДПС у розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням.

Також, податківці пропонують платникам використовувати «Електронний кабінет», що працює цілодобово на безоплатній основі та дозволяє, зокрема, направляти звітність, листи, запити та отримувати низку довідок в електронному вигляді оперативно не виходячи з кабінету. Потрібні  консультації чи роз’яснення стосовно сплати податків та зборів, заповнення декларацій тощо можна знайти на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР» за посиланням.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку