Новини

Чи можна звільнити вагітну жінку , яку було прийнято на роботу з установленням випробування, та вона його не витримала?

19.10.2018

На підприємство взяли (як потім з’ясувалося) вагітну жінку з установленням їй випробування (без її згоди/відома). Чи законно це? Як слід було це оформити? Чи можна жінку звільнити, якщо вона не витримає такого випробування?

Відповідно до вимог статті 26 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) при укладанні трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування повинна бути зазначена в наказі (розпорядження) про прийняття на роботу. Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу, зокрема, вагітних жінок.

Згідно пункту 11 статті 40 КЗпП України трудовий договір, укладений на невизначений строк може бути розірваний власником або уповноваженим ним органом у випадку встановлення невідповідності працівника займаній посаді, на яку його прийнято, або виконуваній роботі протягом строку випробування. Разом з тим, статтею 184 КЗпП України визначена заборона звільнення вагітних жінок за ініціативою роботодавця.

У зв’язку з вищезазначеним, підприємству доцільно внести зміни до наказу (розпорядження) про прийом на роботу вагітної жінки в частині встановлення випробувальння.

Щодо можливості виплачувати працівникові надбавки або застосовувати інші заохочувальні заходи, якщо до нього застосовано дисциплінарне стягнення, яке ще не скасоване

Фахівець Держпраці зазначила наступне, відповідно до статті 15 Закону України «Про оплату праці»  форми i системи оплати працi, норми працi, розцiнки, тарифнi сiтки, схеми посадових окладiв, умови запровадження та розмiри надбавок, доплат, премiй, винагород та iнших заохочувальних, компенсацiйних i гарантiйних виплат установлюються пiдприємствами самостiйно в колективному договорi з дотриманням норм i гарантiй, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регiональними) угодами.

Отже, законодавством надано право пiдприємствам самостiйно визначати умови та розмiри премiювання.

Однiєю iз складових частин чинної на пiдприємствi системи оплати працi має бути положення про премiювання.

У цьому положеннi визначається коло працiвникiв, на яких поширюється чиннiсть премiальної системи, показники й умови премiювання щодо кожної категорiї працiвникiв. Показники премiювання визначають не лише право на одержання премiї, а й її розмiр.

Положенням про премiювання мають визначатися виробничi та iншi упущення, за якi працiвники позбавляються премiї повнiстю чи частково. Одним iз таких показникiв може бути порушення працiвником трудової дисциплiни.

Згiдно зi ст. 147 КЗпП за порушення трудової дисциплiни до працiвника може бути застосовано такий вид стягнення, як догана. Положенням про премiювання може бути передбачено таку норму: якщо працiвниковi винесено догану за порушення трудової дисциплiни, то розмiр премiї зменшується або працiвник позбавляється права на одержання премiї повнiстю.

Якщо положенням про премiювання зазначеного не передбачено, то виробничi премiї впродовж дисциплiнарного стягнення мають виплачуватися, оскiльки не є заходами заохочення, а є додатковою заробiтною платою.

Частина 3 ст. 151 КЗпП забороняє впродовж строку дiї дисциплiнарного стягнення застосовувати до працiвника будь-яке заохочення. До премiй, якi є заходами заохочення, можна вiднести премiї, що виплачуються у зв’язку з пам’ятними, ювiлейними датами тощо.

За успіхи в роботі на підприємстві, в установі, організації застосовуються будь-які види заохочень, передбачені в затверджених трудовими колективами правилах внутрішнього трудового розпорядку (ст. 143 КЗпП України). Заохочення бувають: моральні (оголошення подяки, нагородження почесною грамотою тощо); матеріальні (видача премій, нагородження коштовним подарунком).

 Оксана Сатаніна, головний спеціаліст відділу з питань з трудових відносин

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку