Новини

Якою мовою укладаються зовнішньоекономічні контракти?

04.08.2021

Фахівці Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертають увагу, що відповідно до пункту 2 статті 382 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями форма і порядок укладення зовнішньоекономічного договору (контракту), права та обов’язки його сторін регулюються Законом України від 23 червня 2005 року № 2709-IV «Про міжнародне приватне право» та іншими законами.

Згідно зі статтею 19 Закону України від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII «Про забезпечення функціонування української мови як державної» міжнародні двосторонні договори України укладаються державною мовою та мовою іншої сторони, якщо інше не передбачено таким міжнародним договором.

Міжнародні багатосторонні договори укладаються мовами, погодженими сторонами.

Водночас, з питань щодо мови, якою укладаються зовнішньоекономічні контракти слід звернутись до Міністерства економіки України.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку