Новини

Змінили протягом бюджетного року місцезнаходження: куди сплачувати ПДФО та подавати Розрахунок?

22.07.2021

Фахівці ДПС у м. Києві інформують, що у разі зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, суб’єкт господарювання, до закінчення поточного бюджетного року, сплачує податок на доходи фізичних осіб за попереднім місцезнаходженням.

При цьому, Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску подається за основним місцем обліку, тобто до контролюючого органу за новим місцезнаходженням.

Довідково: Наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 року № 1588 затверджено Порядок обліку платників податків і зборів, відповідно до п. 10.13 розд. X якого, у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання – платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

До закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) – з ознакою того, що він є платником податків з наступного року.

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку