Новини

НБУ затвердив зміни до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг

13.07.2021

Національний банк узгодив Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг із вимогами Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості". Для цього були внесені відповідні зміни до вищезазначеного Положення.

Документ визначає вимоги до банків щодо інформаційного забезпечення споживачів фінансових послуг шляхом розміщення інформації про банківські та інші фінансові послуги на всіх власних вебсайтах банку, поширення реклами, а також інформування під час користування послугами банку.

Інформаційне забезпечення споживачів відповідатиме чинному законодавству, що сприятиме усвідомленому прийняттю рішення споживачем про користування фінансовою послугою та забезпечить належний захист прав споживачів фінансових послуг.

Зазначені зміни до Положення передбачені постановою Правління Національного банку України від 11 червня 2021 року № 47 "Про внесення змін до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг". Постанова набирає чинності з 14 липня 2021 року. Банки України мають до 14 серпня 2021 року привести свою діяльність у відповідність до вимог цієї постанови.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку