Новини

Удосконалення порядку оскарження і не тільки: чергові зміни в закупівельному законодавстві

10.07.2021
Тема:

Законом України від 03.06.2021 р. № 1530-IX (далі — Закон № 1530) внесено зміни до закупівельного та антикорупційного законодавства.

Антикорупційне Головним завданням Закону № 1530 є зміни, що удосконалюють питання оскарження процедур закупівлі, у тому числі у частині суб’єктів оскарження, та узгоджують з положеннями законодавства про АМКУ. Це, зокрема, подання скарг у формі електронного документа шляхом заповнення уніфікованих форм, обов’язок надавати докази наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів скаржника, публічність запитів органу оскарження та відповідей на них. Крім того, посаду уповноваженого з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель віднесено до числа службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Відповідні зміни внесено до Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII.

Закупівельне До Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII (далі — Закон № 922) внесено зміни щодо:

  • уповноваженої особи. Тепер за нею на законодавчому рівні закріплена можливість здійснення допорогових закупівель та закупівель без використання електронної системи закупівель, оприлюднення звітів за їх результатами;
  • функціонування електронного каталогу;
  • включення лізингу до переліку послуг, на які поширюється дія Закону № 922;
  • уточнення видів послуг, на які не поширюється дія Закону № 922;
  • строків оприлюднення інформації при проведенні спрощеної закупівлі;
  • вимог до підпису пропозицій,тендерних пропозицій і документів учасників.

Детальніше про зміни, привнесені Законом № 1530, читайте в наступному номері газети «Бухгалтерія: бюджет».

Закон набрав чинності 26.06.2021 р.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку