Новини

Закон про товарні біржі запрацював на повну силу

06.07.2021

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) звертає увагу учасників ринку, що 1 липня 2021 року набрав чинності новий Закон України «Про товарні біржі», в редакції Закону №738-ІХ від  19.06.2020, яким передбачені нові норми та вимоги до здійснення професійної діяльності на ринку.

Так, чинним законодавством передбачено, що всі стандартизовані товари повинні торгуватися на біржах, які пройшли процедуру ліцензування в НКЦПФР, у разі їх бажання надалі здійснювати діяльність товарної біржі.

Відтепер термін «товарна біржа», «оператор організованого ринку», «організований ринок» та похідні від них дозволяється використовувати у назві лише юридичним особам, які отримали відповідну ліцензію щодо діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах.

Важливо, що ліцензована товарна біржа повинна здійснювати моніторинг біржових торгів та контроль за дотриманням учасниками біржових торгів правил біржі, у тому числі з метою запобігання маніпулюванню на товарній біржі та інсайдерській торгівлі.

За матеріалами НКЦПФР 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку