Новини

Оновлені правила в’їзду в Україну: кому треба встановлювати застосунок Вдома

05.07.2021

Україна вводить запобіжні заходи, щоб не допустити розповсюдження нового штаму вірусу “Дельта”. Тому з 2 липня застосунок Вдома треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон.

Відповідні зміни були внесені Урядом у постанову “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку Вдома. 

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений. 

У великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест. 

Умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися — оскільки Україна знаходиться в “зеленій” зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Мінцифра, МОЗ, МВС та Центр громадського здоров’я запустили застосунок Вдома у квітні минулого року. Мінцифра розробила технічну частину. Застосунок забезпечив людям можливість проходити самоізоляцію вдома у зручних умовах. За цей час його завантажили майже 1 млн людей. 

.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку