Новини

Стимули для працевлаштування осіб з інвалідністю можуть з’явитись вже у 2022 році

05.07.2021

Про це стало відомо представникам Європейської Бізнес Асоціації під час першого засідання Ради безбар’єрності, яке відбулось минулого тижня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі дружини Президента України Олени Зеленської.

На зустрічі було розглянуто пріоритетні ініціативи від 15 міністерств у кожному з шести напрямків безбар’єрності, які увійдуть до Плану заходів на 2021-2022 роки на виконання Нацстратегії.

Ольга Бойко, координатор комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації:

"Для бізнесу основні зміни зосереджені в площині економічної безбар′єрності. Зокрема, у частині сприяння зайнятості осіб з інвалідністю. Наприклад, альтернативні шляхи виконання квоти на працевлаштування, послуги соціального супроводу на робочому місці, отримання підприємствами допомоги від держави на технічне оснащення існуючих робочих місць, можливості проходження стажування на підприємствах у відповідній професії, тощо. Однак, усі вони будуть марними, якщо в Україні так і не будуть проведені ключові реформи щодо створення безбар′єрного простору. Так, мова йде про запровадження Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров′я замість існуючих суперечливих Медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) – тобто перейти від визначення обмежень людини до створення умов для реалізації її потенціалу, забезпечення прозорості та перегляду використання коштів Фонду соціального захисту інвалідів, фізична доступність будівель та транспорту. Усі ці пропозиції вже є в проєкті плану заходів і, сподіваємось, увійдуть до його фінальної версії."

Наступним кроком стане затвердження проєкту Плану заходів із пропозиціями та визначеною фінансовою частиною. Очікується, що це буде зроблено вже у липні на наступному засіданні Ради безбар’єрності.

Довідково: Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2020 року «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Рада безбар’єрності –  консультаційно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України, створений для моніторингу та контролю виконання Нацстратегії.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку