Новини

Держпраці про одночасне надання відпустки за основним місцем роботи та за сумісництвом

01.07.2021
Тема:

Держпраці видала лист «Щодо одночасного надання відпустки за основним місцем роботи та за сумісництвом» від 22.06.2020 № 4100/1/3.1-20, у якому надала відповідь на запитання: «Чи обов’язково надавати відпустку суміснику на роботі одночасно з відпусткою за основним місцем роботи?».

Відповідно до п. 6 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Мінпраці, Мін’юсту, МФУ від 28.06.1993 № 43 (далі — Положення № 43), відпустку на роботі за сумісництвом надають одночасно з відпусткою за основним місцем роботи. Процедура надання відпустки за сумісництвом та основним місцем роботи в різний період законодавством не визначена.

Від себе додамо: одночасне використання відпустки за обома місцями роботи є лише правом працівника, а не його обов’язком чи обов’язком роботодавця примусити працівника йти у відпустку. Тож якщо працівник бажає отримати відпустку за сумісництвом одночасно з відпусткою за основним місцем роботи, то роботодавець за сумісництвом повинен виконати вимогу п. 6 Положення № 43.

Вказане правило стосується як зовнішнього сумісника, так і внутрішнього.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку