Новини

Кошти, які платник податку отримує у вигляді гранту, включаються до бази оподаткування ПДВ

29.06.2021

Фахівці ДПС у Волинській області повідомляють, якщо кошти, які платник податку отримує у вигляді гранту, є оплатою вартості товарів/послуг які постачаються (у т.ч. третім особам), то платник податку повинен включити їх до бази оподаткування ПДВ, скласти і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податкову накладну.

Водночас, платник податку не включає до бази оподаткування ПДВ і не складає податкову накладну, якщо отриманні у вигляді гранту кошти не є оплатою вартості товарів/послуг які постачаються (у т.ч. третім особам).

Крім того, операції з постачання товарів/послуг у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги (далі – МТД) у межах затвердженого плану закупівлі товарів, робіт і послуг, що придбаваються за рахунок МТД, у тому числі у вигляді грантів, звільняються від оподаткування ПДВ у разі дотримання умов, передбачених Порядком залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги. При здійсненні таких операцій постачальник повинен скласти виконавцю проєкту МТД податкову накладну, яка підлягає реєстрації в ЄРПН.

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку