Новини

ДРС не погодила безпідставні позапланові перевірки підприємців

18.06.2021

17 червня 2021 року відбулося шосте у цьому році засідання Експертно-апеляційної ради при Державній регуляторній службі України на чолі з Головою ДРС Олексієм Кучером.

Під час засідання розглядалися 16 звернень органів ліцензування щодо надання погодження на проведення позапланових перевірок додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов.

Колегіальним рішенням експертів було погоджено 11 звернень органів ліцензування щодо позапланових перевірок 26 ліцензіатів, а одне звернення було виключено з порядку денного засідання.

Водночас, з різних причин членами ради не було погоджено 4 звернення органів ліцензування щодо проведення позапланових перевірок 6 ліцензіатів.

«Відмовили посадовцям у проведенні позапланових перевірок ліцензіатів через недостатність підстав. В тому числі через ознаки недобросовісної конкуренції, коли непорядні підприємці намагаються прибрати з ринку конкурентів та пишуть скарги до контролюючих органів», – заявив Олексій Кучер.

Очільник Служби також наголосив, що члени ради детально вивчають кожне питання, щоб захистити підприємців, а також забезпечити баланс інтересів держави, бізнесу та споживачів.

За словами Голови ДРС, позапланові перевірки підприємців – улюблена «забава» усіх контролюючих органів. «На щастя для бізнесу, стримувати запал контролерів допомагають члени Експертно-апеляційної ради при ДРС, до якої входять представники держави та підприємницької громадськості», – окреслив пріоритети діяльності Ради Олексій Кучер.

Зазначимо, що також на цьому засіданні мали розглядатися 2 скарги суб’єктів господарювання на дії (бездіяльність) відповідних органів щодо порушення законодавства у сфері ліцензування, але на підставі заяв ліцензіатів вони були зняті з розгляду. 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку