Новини

УВАГА! ДРС просить місцеві ради до 16 червня надіслати проекти рішень про місцеві податки та збори

11.06.2021

Державна регуляторна служба України нагадує органам місцевого самоврядування про необхідність прийняття рішень із встановлення місцевих податків та зборів на 2022 рік.

Одним із принципів податкового законодавства України є принцип стабільності – зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше шести місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки.

«У місцевих рад залишається обмаль часу для встановлення місцевих податків, зборів та податкових пільг. Відповідно до Податкового кодексу України місцеві депутати повинні прийняти такі рішення до 15 липня. Інакше з наступного року на територіях їхніх громад діятимуть чинні ставки податків та зборів, встановлені на 2021 рік», – зазначив Голова ДРС Олексій Кучер.

Окрім того, рішення ОМС про встановлення місцевих податків і зборів, які є регуляторними актами, потребують реалізації процедур, встановлених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Тож з метою дотримання вимог Податкового кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» під час направлення проектів рішень ОМС до ДРС просимо враховувати встановлені строки для підготовки пропозицій.

«Звертаю увагу, що місцеві ради повинні завчасно надсилати до ДРС проєкти цих рішень разом з аналізом регуляторного впливу та експертним висновком відповідальної постійної комісії», – зауважив Олексій Кучер та попросив не затягувати з подачею документів, щоб встигнути до наступної середи, 16 червня.

Відтак, після отримання повного пакета документів Служба повинна протягом 20 робочих днів розглянути проект регуляторного акта та надати пропозиції щодо його вдосконалення, й лише тоді проект рішення може бути винесений на розгляд депутатів та проголосований на сесії місцевої ради.

ДРС наголошує на необхідності дотримання вимог Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта при підготовці аналізу регуляторного впливу до проектів рішень, якими встановлюються місцеві податки та збори.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку