Новини

ВРУ підтримала впровадження європейських вимог до матеріалів, що контактують з харчовими продуктами

02.06.2021

1 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Закону «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами» (законопроект № 4568 ), над розробкою якого активно працювали фахівці Мінекономіки та Проекту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».

Проект Закону визначає вимоги до упаковки харчових продуктів і будь-яких матеріалів, що контактують з ними, та спрямований на посилення захисту здоров’я та інтересів споживачів.

Мова йде про встановлення вимог до безпечності:

  • пакувальних матеріалів, таких як папір, картон, фольга, плівка, скло, деревина, текстиль, пластик тощо;
  • посуду і кухонного приладдя та матеріалів, з яких вони вироблені (кераміка, метал, скло тощо);
  • матеріалів, які містить упаковка (фарб, клеїв, лаків, силіконів, воску, смоли тощо).

“Прийняття проєкту Закону сприятиме виробництву, обігу та використанню в Україні безпечних матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами.   І цей проєкт є останній елемент, необхідний для побудови в Україні європейської системи безпечності харчової продукції”, –  сказав заступник Міністра Сергій Глущенко.

Нагадаємо, 10 березня 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики підтримав проект Закону №4568 та рекомендував Парламенту ухвалити його в першому читанні.

Детальніше з проектом Закону можна ознайомитись за посиланням 

За матеріалами Мінекономіки

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку