Новини

Перехід до стратегії “пенсія на картки” буде відбуватися поетапно

28.05.2021

Фахівці Пенсійного фонду України в Чернігівській області повідомляють, перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму буде проходити поступово і реалізовуватися як право, а не зобов’язання людей. Відповідне рішення прийнято Кабміном 26 травня 2021 року.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-трансляції урядового засідання в YouTube. Проект самого рішення не був включений до порядку денного, однак раніше Глава уряду заявляв, що перехід до отримання пенсій на карту буде поетапним, і Укрпошта буде продовжувати доставляти пенсії в населені пункти без банкоматів.

Етапність переходу до стратегії “пенсія на картки” буде виглядати наступним чином:

  • старт програми почнеться з великих міст – зі 100 тисячами населення і більше;
  • в тих населених пунктах, де щільність населення не дозволяє мати банківське відділення або банкомат, там пенсія буде здійснюватися через відділення Укрпошти, як і раніше.

“Ми пенсіонерам даємо право мати картку там, де це зручно і можливо отримати послугу. Там, де це на сьогоднішній день з об’єктивних обставин неможливо, звичайно, пенсію буде привозити Укрпошта”, – констатував Д. Шмигаль.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку