Новини

Держекоінспекція починає заходи контролю за сміттєзвалищами

27.05.2021

За кожен випадок розміщення несанкціонованих сміттєзвалищ на територіях органів місцевого самоврядування Держекоінспекція одразу розраховуватиме збитки. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Всі кошти, виділені громадам на розвиток, в тому числі створення «сміттєвої» інфраструктури, підуть на сплату збитків. Впевнений, таке рішення змусить голів органів місцевого самоврядування відповідальніше ставитись до покладених на них обов'язків щодо створення дієвої системи поводження з відходами», – підкреслив Андрій Мальований.

Він також зазначив, що наразі близько 40% населених пунктів Закарпаття не мають централізованого вивозу сміття.

«Як наслідок – утворення величезної кількості несанкціонованих сміттєзвалищ, в тому числі у прибережно-захисних смугах рік. І попри численні перевірки, надання приписів та штрафів Держекоінспекцією, органи місцевого самоврядування продовжують ігнорувати питання налагодження системи поводження з відходами», – наголосив Андрій Мальований.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку