Новини

Єврокомісія дозволила почати розроблення європейських нефінансових стандартів

20.05.2021

Європейська комісія направила лист Європейській консультативній групі з фінансової звітності (EFRAG) з проханням розпочати розроблення європейських стандартів звітності сталого розвитку, існування яких передбачили в представленій нещодавно попередній версії нової Директиви CSRD.

У листі зазначено, що у зв'язку з жорсткими обмеженнями роботу над стандартами доведеться починати до офіційного схвалення нової структури керівництва EFRAG, що забезпечує можливість роботи за цим напрямом. Тим самим розроблення загальноєвропейської системи стандартів звітності сталого розвитку стартує, як мінімум, на пів року раніше початку розроблення міжнародних стандартів звітності сталого розвитку силами ISSB – нової організації у складі Фонду МСФЗ, яка офіційно ще навіть не була представлена.

Як уточнює IAS Plus, не так давно (6 травня) в Європі пройшла конференція, на якій Мейрід МакГіннесс (Mairead McGuinness), комісар з питань фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу, зазначила, що розроблення нових стандартів повинно йти по шляху інтеграції стандартів нефінансової звітності від Європейської Лабораторії в майбутню систему. European Corporate Reporting Lab працює під егідою все тієї ж EFRAG, просто не входить до складу її структури управління, а отже, формально і не є розробником майбутньої системи європейських стандартів, за які відповідатиме інша, сформована ще в минулому році, група експертів. Однак єврокомісар пропонує спиратися на вже досягнутий прогрес. Тут у ЄС слідують логіці Фонду МСФЗ, який також вибрав шлях надбудови вже створених стандартів, щоб не довелося братися за роботу з чистого аркуша.

Члени Єврокомісії у своєму листі назвали озвучений на конференції варіант Мейрід МакГіннесс прагматичним, але відзначили також, що за першої ж можливості потрібно буде все-таки перевести розроблення європейських стандартів безпосередньо у структуру EFRAG. У Єврокомісії навіть приблизно називають терміни, коли, за їхніми очікуваннями, повинні з'явитися перші результати роботи – 15 червня наступного року. Однак направляти їх на ознайомлення європейському керівництву потрібно не раніше офіційного і повного впровадження переглянутої структури управління Європейської консультативної групи з фінансової звітності задля відсутності будь-яких заперечень проти неї з боку інших регулівних організацій.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку