Новини

За відсутність у чеку коду УКТ ЗЕД, при продажу підакцизних товарів, штраф 5100 гривень

19.05.2021

Фахівці ДПС у Рівненській області нагадують, що продавці підакцизних товарів, зобов’язані програмувати та відображати у чеках РРО/ПPPO коди УКТ ЗЕД, а також передавати до контролюючого органу копії розрахункових документів із зазначенням усіх обов'язкових реквізитів.

Код УКТ ЗЕД є обов'язковим реквізитом для підакцизних товарів та фактично є частиною назви товару. Відповідно до технології зберігання та збору даних PPO код УКТ ЗЕД рекомендовано розміщувати в структурі тегів з атрибутом .

Зазначення обов'язкових реквізитів розрахункових документів в структурі тегів необов'язкових реквізитів є порушенням вимог нормативних документів та може призвести до втрати інформації, яка передається суб’єктом господарювання до контролюючого органу та стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів.

До суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), через РРО та/або програмні РРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, застосовується фінансова санкція у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (300 17 = 5 100 грн).

У разі неподання до контролюючих органів звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій через дротові або бездротові канали зв'язку, в разі обов'язковості її подання, до суб'єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (30 ✕ 17 = 510 грн).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку