Новини

Мінфін вніс зміни до Порядку функціонування Електронного кабінету

14.05.2021

Мінфін наказом від 18.03.2021 № 159 вніс зміни до Порядку функціонування Електронного кабінету, затвердженого наказом МФУ від 14.07.2017 р. № 637.

Порядок функціонування Електронного кабінету доповнено пунктами, якими передбачено, зокрема: 

Листування контролюючих органів з платниками податків, які подають звітність в електронній формі у встановленому законодавством порядку та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті та які подали заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку, здійснюється в електронній формі з дотриманням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги" через Електронний кабінет (п. 18 розділу II Порядку).

При цьому, платник податків один раз протягом року може надіслати контролюючому органу через Електронний кабінет заяву про відмову отримувати документи через Електронний кабінет за формою згідно з додатком 4 до цього Порядку.

Датою завершення листування платника податків через Електронний кабінет є дата, зазначена у квитанції про доставку контролюючому органу заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет (п. 21 розділу II Порядку).

Також змінами передбачено, що повідомлення про виявлені технічні та/або методологічні помилки чи технічний збій в роботі Електронного кабінету із зазначенням дати та часу їх початку та повідомлення про їх усунення із зазначенням дати та часу їх завершення, розміщуються на офіційному вебпорталі ДПС (абз.3 п. 7 розділу II Порядку).

Наказ № 159 набирає чинності з дня його офіційного опублікування (на час виходу новин документ не опубліковано).

(наказ Міністерства фінансів України від 18.03.2021 № 159)
 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку