Новини

Україна матиме аналогічні європейським сертифікати вакцинації проти COVID-19

12.05.2021

Україна матиме аналогічні європейським сертифікати вакцинації проти COVID-19. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу.

«Українські сертифікати матимуть всю необхідну інформацію про вакцинацію, яку прогнозовано вимагатимуть країни Європейського Союзу та ВООЗ», – зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що кінцевого переліку вимог до паспортів вакцинації в ЄС поки немає, триває робота й українські фахівці перебувають у постійному діалозі з європейськими колегами.

Степанов також поінформував, що команда МОЗ разом із Міністерством цифрової трансформації розробила відповідне програмне забезпечення, яке дозволятиме отримувати сертифікати в режимі онлайн. Очікується, що сертифікати вакцинації з’являться в Україні вже з 1 липня 2021 року. Водночас міністр охорони здоров’я вкотре закликав політиків не маніпулювати інформацією щодо процесу вакцинації в Україні: всі вакцини, які використовують в Україні, сертифіковані або перебувають на розгляді ВООЗ та ЕМА.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку