Новини

Щодо змін у виплаті пенсій військовослужбовців

11.05.2021

Фахівці ГУ ПФУ в Одеській області повідомляють, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2021 року № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України” з 1 вересня 2021 року виплата пенсій має здійснюватись через поточні рахунки одержувачів пенсійних виплат в уповноважених банках.

Отримувачам пенсій за Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, які отримують виплати поштовими переказами через відділення поштового зв’язку, до 01.09.2021 необхідно відкрити рахунки в АТ “Державний ощадний банк України” та надати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги до органу Пенсійного фонду за місцем реєстрації самостійно або через установу банку.

В разі відсутності в органах Пенсійного фонду інформації про відкритий одержувачем поточний рахунок в уповноваженому банку, виплата пенсій та грошової допомоги такому одержувачу з 1 вересня 2021 року буде здійснюватись через поточний рахунок, відкритий в АТ “Ощадбанк” за зверненням органу Пенсійного фонду України. Номер такого рахунку буде доведений отримувачу пенсії.

Нагадуємо, що одержувачам пенсії та грошової допомоги із числа осіб з інвалідністю І групи; осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду; осіб, які досягли 80-річного віку; одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд виплата пенсії буде здійснюватись організаціями, визначеними Пенсійним фондом України за результатами конкурсу, за місцем їх фактичного проживання.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку