Новини

Держпродспоживслужба разом з уповноваженим із захисту державної мови контролюватимуть дотримання мовного законодавства

29.04.2021

Використання української мови під час обслуговування споживачів обговорили на зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Наша позиція дуже проста і зрозуміла: закон має неухильно виконуватися. Ми домовилися спільно працювати щодо якісного його виконання у сфері захисту прав споживачів: їх обслуговування, маркування продукції тощо», — розповіла Владислава Магалецька.

Зокрема, під час зустрічі обговорили дотримання виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а саме статті 30 «Державна мова у сфері обслуговування споживачів», основною вимогою якої є використання української мови під час обслуговування споживачів.

Відповідно до закону, всі виробники, а також виконавці та продавці зобов'язуються надавати споживачам інформацію про свої товари, роботи чи послуги державною мовою. Українською має подаватися інформація на цінниках, в інструкціях, технічних характеристиках, маркуванні, квитках, меню тощо.

Нагадаємо, однією з функцій Держпродспоживслужби є контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

За матеріалами Держпродспоживслужба 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку