Новини

Одноразова карантинна допомога найманому працівнику з державного бюджету: відображаємо у додатку 4ДФ до Розрахунку

22.04.2021

За якою ознакою у додатку 4ДФ до Розрахунку відображається дохід, виплачений (наданий) роботодавцем найманому працівнику за рахунок коштів одноразової матеріальної допомоги, що надається з державного бюджету відповідно до ст. 3 Закону України від 04 грудня 2020 року № 1071?

Відповідно до п. 16 підрозд. 1 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається дохід, виплачений (наданий) роботодавцем за рахунок коштів одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, що виплачується за рахунок коштів державного бюджету відповідно до ст. 3 Закону України від 04 грудня 2020 року №1071-IX «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон № 1071).

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок), затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 № 773).

Відповідно до п. 4 розд. IV Порядку в додатку 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» (далі – додаток 4ДФ до Розрахунку) у графі 6 «Ознака доходу» зазначається ознака доходу, наведена у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатку 2 до Порядку.

Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб інші доходи, які відповідно до ПКУ не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «194».

Враховуючи викладене, дохід, виплачений (наданий) роботодавцем найманому працівнику за рахунок коштів одноразової матеріальної допомоги, що надається з державного бюджету відповідно до ст. 3 Закону № 1071, відображається у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «194».

За матеріалами «ЗІР: категорія 103.25»

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку