Новини

Фермерам спростили процедуру надання державної підтримки, — рішення Уряду

22.04.2021

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, положеннями якої пропонується спростити механізм надання підтримки фермерським господарствам, а також усунути адміністративні перешкоди при її отриманні. Про основні зміни, які пропонує постанова “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств” ,  розповів Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

«Відтепер для того, щоб отримати фінансову допомогу, фермеру не потрібні будуть довідки про відсутність заборгованості перед Укрдержфондом, а також про наявність поголів’я корів станом на 1 липня. Така інформація вже перевірятиметься розпорядниками централізовано – шляхом надсилання запиту до Укрдержфонду та АІР», – зазначає Роман Лещенко.

Міністр додає, що відомості із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, будуть подаватися фермерськими господарствами лише для отримання субсидії на 1 га. За іншими напрямами –  дорадництво, дотація на корів, ці відомості вже подавати не потрібно.

«Також постанова передбачає збільшення розміру бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення:  з 3000 грн до 5000 грн на 1 га. Але не більше 100 тис. грн на одного отримувача», – зауважує Роман Лещенко.

За його словами, віднині документи на отримання дотації за корів потрібно буде подавати не до міністерства, а до структурного підрозділу ОДА. Що є зручнішим для фермерів. Також скасовано комісію з надання таких дотацій. Якщо фермерське господарство відповідає вимогам Порядку, то його буде внесено до реєстру одержувачів.

Для новостворених фермерських господарств запроваджується новий напрям підтримки –  виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу за такими напрямами: зоотехнія, ветеринарія, агрономія, органічне виробництво, екологічне управління, бухгалтерський та управлінський облік, оподаткування, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності.

Детальніше про бюджетну програму за посиланням.

 

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку