Новини

Як визначають доплату за понаднормовий стаж?

19.04.2021

Фахівці ПФУ у Київській області повідомляють, ст.аттею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон 1058) встановлено, що за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується  на 1% розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону 1058, але не більш як на 1% мінімального розміру пенсії за віком.

Пунктом 41 Прикінцевих положень Закону 1058 збережено право на встановлення мінімального розміру пенсії за віком і доплати за понаднормовий стаж за наявності в чоловіків 25 років, у жінок – 20 років страхового стажу. Це стосується тих осіб, пенсії яким призначено до 01.10.2011 і після 01.10.2011 не перераховувалися з урахуванням зарплати за періоди страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Отже, доплата за понаднормативний стаж визначається, як від дати призначення пенсії за віком, так і від умов проведення перерахунку пенсії. 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку