Новини

Чи потрібно подавати аудиторський звіт до контролюючого органу?

15.04.2021

Фахівці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформують, що прийнятий 16.01.2020 Закон України №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» вносить зміни до п.46.2 ст. 46 Податкового кодексу України, та визначає необхідність обов’язкового подання до контролюючому органу аудиторського звіту.

Так, за підсумками 2020 року платники податку на прибуток, які відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зобов’язані проводити аудит, повинні подати до контролюючого органу річну фінансову звітність разом з аудиторським звітом, яка підлягає оприлюдненню, у строк не пізніше 10 червня 2021 року.

Крім того зазначаємо, що фінансова звітність є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та становить її невід’ємну частину.

Якщо показники оприлюдненої разом з аудиторським звітом річної фінансової звітності, за результатами перевірки аудиторів, зазнали змін порівняно з показниками «звітної» фінансової звітності, яка була подана разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств за 2020 рік (до дати складання аудиторського звіту), та такі зміни вплинули на показники такої річної податкової декларації, платники податку на прибуток, окрім аудиторського звіту та річної фінансової звітності повинні подати уточнюючу декларацію до річної податкової декларації за 2020 рік у строк не пізніше 10 червня 2021 року.

Не зайвим буде зауважити, що відповідно до ст.1631 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України, посадових осіб платника податку може бути притягнуто до адміністративної відповідальності.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку