Новини

Бізнес підтримує скасування подвійної оцінки у сфері нерухомості

14.04.2021

Наприкінці березня депутати зареєстрували законопроект №5317, що прибирає фракційну оцінку нерухомого майна окремо для землі та нерухомості.
Така оцінка визначає вартість нерухомого майна як суму вартості його фізичних складових: вартості земельної ділянки та вартості об’єктів на цій ділянці. Однак при визначенні ринкової вартості нерухомості застосовувати «фракційну» оцінку недоцільно, оскільки ринок не поділяє вартість нерухомого майна за фізичними складовими.  

Зараз власники нерухомого майна повинні проводити окремо перевірку для об’єкта нерухомості та для земельної ділянки, на якій цей об’єкт розташований. Фактично необхідно оцінювати майно двічі, що ускладнює процедуру його купівлі-продажу та зумовлює додаткові витрати під час нотаріального посвідчення та державної реєстрації відповідних прав. Натомість, новий законопроект усуває перепони, що заважають ефективному веденню бізнесу у сфері нерухомості.

Спілка підтримує проект закону та закликає депутатів до якнайшвидшого його ухвалення.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку