Новини

Київрада розширила пільги та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, який постраждав через пандемію

09.04.2021

Київрада розширила пільги та преференції для малого і середнього бізнесу столиці, який постраждав через пандемію. Так, депутати Київради підтримали внесення змін та доповнень до Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва в місті Києві (від 21 вересня 2017 року №46/3053) та рішення Київської міської ради «Про деякі питання комплексної підтримки суб’єктів господарювання міста Києва на час дії обмежувальних заходів» (від 24 грудня 2020 року № 25/25).

«Пільги та преференції для столичного бізнесу влада Києва запровадила ще рік тому. І ці пільги продовжують діяти. Разом із тим, на сьогоднішню сесію Київради я виніс на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці. І я вдячний депутатам, що ми зібралися в онлайн-режимі в цей непростий час і підтримали такі необхідні для бізнесу рішення. Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом – місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися підприємцям і вижити людям», – додав мер Києва.

Так, зокрема, схвалені зміни стосуються:

  • Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні власниками закладів громадського харчування. Майданчиків біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків.
  • Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що вже запроваджені рік тому, а й за «кредитними лініями». А також – про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.
  • Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50 %.

Також, нагадаємо, що із 5 квітня і до завершення дії суворих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».

За матеріалами Офіційний портал Києва

 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку