Новини

НБУ продовжує розширювати перелік можливої застави за операціями рефінансування

09.04.2021

Національний банк України включив облігації серії "N" та "O", емітовані Державним агентством автомобільних доріг України (далі – Укравтодору), до пулу застав за операціями з рефінансування та дозволив їх використовувати для здійснення банками операцій репо з регулятором.

Відповідне рішення спрямоване на розширення інструментарію банків із регулювання власної ліквідності. Йому передував аналіз цінних паперів та їх емітента.

Зазначені зміни передбачені рішенням Правління Національного банку України від 5 квітня 2021 року № 120-рш "Про включення емітованих Державним агентством автомобільних доріг України облігацій до пулу активів (майна), що забезпечують виконання банками зобов’язань за операціями з рефінансування", яке набрало чинності з 8 квітня.

Довідково

У квітні 2020 року Національний банк передбачив можливість включення облігації підприємств, розміщення яких здійснено під гарантію Кабінету Міністрів, до переліку активів, що можуть бути заставою за операціями з рефінансування. Водночас було визначено, що включення таких облігацій до заставного пулу ухвалюватиметься окремим рішенням Правління Національного банку після проведення аналізу активів.

У липні 2020 року рішенням № 762-рш Національний банк включив облігації Укравтодору (серії "K") до пулу застав за операціями з рефінансування та дозволив їх використання для здійснення банками операцій репо з регулятором, а в грудні рішенням № 764-рш – серії "M" та "L".

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку