Новини

Про призначення, переведення чи звільнення з роботи в особовій картці працівника

25.03.2021

В ГУ Держпраці у Кіровоградській області надали роз’яснення на тему: «Призначення, переведення чи звільнення в особовій картці працівника (форма №П-2)».

Інспектор повідомив, що типова форма №П-2 «Особова картка працівника» затверджена наказом Держстату та Міноборони від 25.12.2009 №495/656. Це є основний первинний документ з обліку особового складу.

Мінсоцполітики у листі від 12.12.2016 №1648/0/101-16/28 надане роз’яснення, що особову картку заповнюють на всіх працівників (у тому числі на сумісників) в одному примірнику на підставі відповідних документів: паспорта, трудової книжки, диплома, військового квитка тощо.

Відповідно до п. 2.5 «Інструкції про порядок ведення трудових книжок», затвердженої наказом Міністерств праці, юстиції, соціального захисту населення України від 29.07.1993 №58 з кожним записом, що заноситься до трудової книжки, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний ознайомити працівника під розписку в особистій картці (типова форма №П-2), в якій має повторюватися відповідний запис з трудової книжки (вкладиша).

Відомості про прийняття/переведення/звільнення на роботу зазначають у розділі IV «Призначення і переведення» особової картки працівника на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення чи звільнення.

Щодо відмови працівника ознайомлюватись під розписку в особистій картці про призначення, переведення або звільнення: чинним законодавством не передбачено нормативно-правового акта, що підтверджує дії працівника чи відмову у їх вчиненні, не зафіксованих у письмовій формі. Разом з тим, згідно з позицією Мінсоцполітики, з метою фіксації та підтвердження дій працівника посадовими особами підприємств, установ та організацій можливе складання акта в довільній формі.

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Євгенія Краєвська 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку