Новини

Оновлено порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад — постанова Кабміну

25.03.2021

24 березня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Примірного положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад державної наукової установи».

Документ підготовлено Міністерством освіти і науки України відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік з метою покращення умов працевлаштування та кар’єрного зростання молодих вчених у державних наукових установах.

«Сьогодні для Міністерства як органу виконавчої влади є важливим зупинити відтік кадрів і створити сприятливі умови для випускників закладів вищої освіти, які обирають наукову кар’єру, і молодих науковців – заради початку й розвитку кар’єри в наукових установах України. Наразі молоді вчені особливо зазнають впливу негативних тенденцій у науковій сфері, оскільки ця категорія працівників є найменш захищеною, а несприятливі умови працевлаштування, зокрема, стимулюють їх до зміни сфери діяльності або навіть країни проживання. Наші дії спрямовані на подолання певних перешкод у механізмі проведення конкурсу на заміщення вакантних наукових посад у державних наукових установах та створення умов для працевлаштування й забезпечення кар’єрного зростання молодих вчених», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

У постанові КМУ йдеться про такі зміни:

  • надати можливість подання кандидатами на розгляд конкурсних комісій найбільш повної інформації щодо якості результатів їхньої наукової діяльності;
  • скасувати надмірно завищені вимоги до окремих категорій посад;
  • забезпечити можливість конкурсним комісіям оцінювати кандидатів передусім за якістю результатів їхньої наукової діяльності та професійними компетентностями.

Окрім того, документом уточнюється положення щодо процедури конкурсного відбору, які забезпечують дотримання принципів відкритості та доброчесності.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку