Новини

Чи дійсний паспорт без фото в 45 років і як по ньому виїхати з тимчасово окупованої території

16.03.2021

Фахівці Координаційного центру з БПД нагадують, що у 25 і 45 років власне фото у паспорті потрібно змінити. Зробити це треба упродовж 30 днів після настання вашого відповідного віку.

Це відбувається в територіальних підрозділах державної міграційної служби за місцем прописки. Вклеювання фотографії в паспорт є абсолютно безкоштовним.

Якщо своєчасна заміна паспорта не була здійснена в термін, тоді настають правові наслідки:

  • документ, що підтверджує особу громадянина України, вважається недійсним, і людина не має права оформляти будь-які документи. Не може, наприклад, навіть влаштуватися на роботу.
  • потрібно оплатити штраф, сума якого буде залежати від тривалості «прострочення» паспорта.

Якщо ж ви забули вклеїти фотографію в період карантину, то ви це можете зробити і після його закінчення протягом місяця.

Законом України передбачено, що на період карантину зупиняються всі терміни подачі заяв про надання адміністративних та інших послуг. Також зупиняються терміни надання цих послуг на весь період карантину та інших обмежувальних заходів.

З 2019 року діє новий Порядок перетину лінії розмежування, затверджений Кабміном. Згідно з ним, особа з непідконтрольної Україні території може перетнути контрольний пункт, пункт в'їзду-виїзду по зіпсованому, протермінованому паспорту або взагалі без нього.
Потрапивши на підконтрольну Україні територію, ви повинні звернутися в територіальний орган держави міграційної служби, де у вас візьмуть документи і будуть вклеювати фотографію. Замість цього вам дадуть довідку, з якою ви зможете перетнути лінію розмежування, повернутися назад, якщо у вас не буде можливості побути кілька днів на підконтрольній Україна території.

Зверніть увагу, якщо ви оформляли свій паспорт у формі книжечки зразка 1994 року в тому територіальному підрозділі, яке вже зараз не діє або розташоване на непідконтрольною території, то вам потрібно ще взяти й інші документи, які будуть підтверджувати вашу особистість. Це, наприклад, водійські права, закордонний паспорт або свідоцтво про народження.

ДОВІДКОВО:

  • Про вклеювання фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25- та 45-річного віку за посиланням
  • Щодо оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки (у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого) за посиланням

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку