Новини

Чи є авансовий внесок передоплатою? Для різних цілей у ФДМУ — різні відповіді

13.03.2021
Тема:

ФДМУ в листі від 02.03.2021 р. № 10-16-4498, розміщеному на офіційному сайті органу (http://www.spfu.gov.ua) в рубриці «Оренда» роз’яснив, що норми постанови КМУ від 02.12.2020 р. № 1198 в частині заборони на період дії карантину попередньої оплати за бюджетні кошти не поширюються на заборону сплачувати розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів авансовий платіж за договорами оренди державного та комунального майна.

Водночас у листі від 02.03.2021 р. № 10-16-4448 ФДМУ наголосив на необхідності сплати орендарями авансового внеску разом з нарахованим на цю суму ПДВ. Тобто тут Фонд трактує дату отримання балансоутримувачем частини авансового платежу разом з ПДВ як дату «першої події» за операцією з постачання послуг оренди (як попередню оплату за оренду). Відповідно, на дату надходження авансового внеску балансоутримувач має скласти податкову накладну з ПДВ.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку