Новини

Кабмін визначив, як проходитимуть конкурси на держслужбу

11.03.2021

10 березня 2021 року на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято Протокольне рішення Кабінету Міністрів України здійснювати оголошення конкурсів щотижня за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) + 1 «звичайний» конкурс (на інші вакантні посади), починаючи з 17 березня 2021 року.

З 06 березня 2021 року набрав чинності Закон України від 23 лютого 2021 року №1285-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби».

Відповідно до цього Закону конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання ним чинності укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом відповідно до черговості укладення контрактів про проходження державної служби на відповідні посади.

Загальна кількість укладених контрактів на посади державної служби категорії «А», на які має бути оголошено конкурс, становить 91, з них щодо 74 суб’єктом призначення є Кабінет Міністрів України, а стосовно 17 – інші суб’єкти призначення.

Водночас, крім оголошення вищезазначених конкурсів є потреба в оголошенні «звичайних» конкурсів на посади вищого корпусу, що залишаються вакантними та не заповнювалися шляхом добору на час карантину.

Національним агентством України з питань державної служби підготовлено проект почергового проведення конкурсів з розрахунку на шість місяців (з 17 березня по 25 серпня 2021 року), організації проведення усіх етапів конкурсного відбору та ефективної роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Таким чином Урядом буде забезпечено оголошення 115 конкурсів та призначення осіб на відповідні посади за їх результатами.

За матеріалами Урядовий портал

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку