Новини

НБУ оприлюднив дані про розподіл непрацюючих бізнес-кредитів за розміром суб'єкта господарювання та видами економічної діяльності

09.03.2021

Національний банк України розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо розподілу непрацюючих кредитів, наданих підприємствам в національній та іноземній валютах, за розміром суб'єкта господарювання та видами економічної діяльності. Така публікація дозволить глибше аналізувати галузеву концентрацію ризиків, спричинених непрацюючими кредитами. 

Перші дані – за січень 2021 року – опубліковано на сторінці "Статистика. Наглядова статистика. Дані наглядової статистики. Активні та пасивні операції банків" офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Нова статистика складена з урахуванням методикирозрахунку показників таблиці "Розподіл кредитів, наданих суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності, що класифікуються за розділами, з них непрацюючих відповідно до Положення № 351, у розрізі валют" відповідно до постанови Правління НБУ від 15.02.2018 № 11 (зі змінами). Джерелом інформації про кредити за класифікацією видів кредитів та контрагентів є щомісячна статистична звітність банків, що подається до Національного банку.

На відміну від інформації щодо кредитів МСП у розділі "Грошово-кредитна статистика" дані в таблиці:

  • відображають дані банків з урахуванням їх філій за межами України;
  • містять дані нерезидентів, сектору загального державного управління, некомерційних організацій, що обслуговують домашні господарства (значення "Інші" застосовується щодо розміру суб'єктів господарювання).
За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку