Новини

Президент підписав закон щодо вимог до статутів ТОВ і ТДВ (оновлено)

26.02.2021

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю» № 1183-IX, який Верховна Рада підтримала 3 лютого 2021 року (законопроект № 3497).

Нагадуємо, Законом усунуто існуючу колізії між Законом України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом в частині обов’язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ, яка полягає в тому, що у Господарському кодексі міститься вимога щодо зазначення в установчих документах вказаних товариств частки учасників товариств у його статутному капіталі, а у Законі України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальності» її немає.

Законом виключено з ч. ч. 3, 4 ст. 80 Господарського кодексу положення про визначення в установчих документах вказаних товариств розміру часток учасників у статутних капіталах.

Законом ч. 4 ст. 82 Господарського кодексу викладено у новій редакції, згідно з якою: «Перелік відомостей, що повинні міститися у статутах товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю, визначається виключно Законом України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю"».

Закон набирає чинності 27.02.2021 року (опубліковано в офіційному виданні "Голос України" № 37 від 26.02.2021).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку