Новини

Мінцифри запустило інструмент, що допоможе бізнесу дотримуватися законодавства про персональні дані

24.02.2021

Міністерство цифрової трансформації спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, ГО «Privacy HUB» та «Юридичні інновації» презентували інструмент (toolkit), який допоможе компаніям перевірити, чи дотримуються вони законодавства у сфері захисту персональних даних.

Сервіс розроблений у формі тесту, результати можна отримати анонімно. Інструмент орієнтований на малий та середній бізнес. Крім цього, він буде корисний фахівцям із правового консалтингу. 

Toolkit підкаже підприємцям, як покращити роботу у сфері захисту персональних даних у вашій організації, будувати міцні та довірливі взаємини з клієнтами, державою та бізнес-партнерами. 

Що для цього потрібно:

  • зайти на портал Дія.Бізнес за посиланням;
  • обрати тест згідно з параметрами вашої організації; 
  • відповісти на запитання стосовно захисту персональних даних; 
  • на основі ваших відповідей тест сформує конкретний список рекомендацій, як покращити роботу вашого бізнесу у сфері персональних даних. 

«Понад 70% компаній одержали додатковий прибуток, кращу ефективність та інвестиційну привабливість від посилення захисту приватності. Тому подбати про приватність, а також гарантувати захист буде конкурентною перевагою. Це допоможе посилити довіру людей до бізнесу, який працює з персональним даними клієнтів», — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

«Захист персональних даних — важлива складова гарантування прав громадян у сучасній правовій державі. Створення дієвих інструментів для захисту даних у сфері бізнесу — ще один крок на шляху інтеграції України до Європейського союзу», — підкреслив керівник порталу Дія.Бізнес Андрій Ремізов.

Під час презентації інструменту для бізнесу заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані наголосила: «Для України, яка наразі запроваджує комплексну діджиталізацію у сфері послуг для громадян та бізнесу, вкрай важливо, щоб зобов’язання у сфері прав людини залишалися в центрі плану розвитку України, зокрема у сфері розвитку цифрових технологій. Цей новий інструмент допоможе Україні дотримуватися зобов’язань перед громадянами та бізнесом. У ПРООН ми раді співпрацювати з Міністерством цифрової трансформації для реалізації цієї ініціативи, яка демонструє, як Україна на своєму шляху до досягнення Цілей сталого розвитку та впровадження Порядку денного до 2030 року в центрі уваги ставить права людини». 

Співзасновник Privacy Hub, юрист з питань захисту приватності Legal Nodes Влад Некрутенко розповів: «Найголовніше — пояснити власникам компаній основні принципи та правила захисту даних простою мовою, щоб кожен міг зрозуміти, як це зіставляється з особливостями бізнесу, який він веде. Насамперед інструмент розрахований на те, щоб ним користувалися представники бізнесу, а не юристи. Кожен охочий може витратити 5-10 хвилин і отримати персоналізований перелік рекомендацій щодо того, як подбати про захист персональних даних у компанії».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку