Новини

Щодо передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі — роз'яснення ДПС України

23.02.2021

31 січня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 18.05.2020 № 217 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії органів Державної податкової служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі» (далі – Порядок № 217), зареєстрований у Мін’юсті 13.07.2020 за № 654/34937.

Нормами Порядку № 217, зокрема, передбачено розробку (доопрацювання) програмного забезпечення в частині створення можливості передачі/отримання органами ДПС інкасових доручень (розпоряджень) до/від банків та органів Казначейства в електронній формі та проведення його тестування.

До завершення реалізації зазначених норм органи ДПС продовжуватимуть направлення інкасових доручень (розпоряджень) до банків платників у паперовій формі відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22 «Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті».

Про дату початку проведення тестування відповідного програмного забезпечення буде поінформовано додатково.

За матеріалами ДПС України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку