Новини

Як з 01.03.2021року заповнюємо оновлені податкові накладні та РК

16.02.2021

Фахівці Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертають увагу на собливості складання оновленої податкової накладної/розрахунку (далі – ПН) коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – РК) та їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), затверджених наказом Міністерства фінансів України від 02.12.2020 № 734 (далі – Наказ № 734).

Починаючи з 01.03.2021 Наказ № 734 набирає чинності, тож ПН та РК мають складаютися виключно за оновленими формами.

Що змінилось?

У ПН та РК з’явився новий реквізит «код», в якому зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи:

  • 1 – Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);   
  • 2 – Державний реєстр фізичних осіб - платників податків (ДРФО);
  • 3 – реєстраційний (обліковий) номер платника податків (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ);
  • 4 – серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, що відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки і мають відмітку у паспорті).

При цьому рядок «код» у ПН та/або РК заповнюється виключно в разі заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» ПН та/або РК.

Врахуємо особливості складання ПН/РК та їх реєстрації в ЄРПН:

Починаючи з 01.03.2021, в ЄРПН можуть бути зареєстровані виключно ПН та/або РК, складені за новими формами (у редакції Наказу № 734). При цьому ПН та/або РК, складені за формами, що були чинними до 01.03.2021, не прийматимуться до реєстрації в ЄРПН.

У разі, якщо, починаючи з 01.03.2021виникнуть підстави для складання РК до ПН, складеної за формою, чинною до 01.03.2021, та зареєстрованої в ЄРПН до вказаної дати, то такий РК необхідно скласти за новою формою (у редакції Наказу № 734). Водночас у рядку «код» такого РК має бути проставлено код ознаки «1», «2», «З» або «4» залежно від ознаки джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи (постачальника/отримувача).

Також уточнено кількість найменувань поставлених товарів/послуг, які можуть бути зазначені в одній податковій накладній, а саме, починаючи з 01.03.2021, така кількість не повинна перевищувати 99999 позицій (раніше було 9999 позицій).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку