Новини

Затверджено методрекомендації з проведення стажування молоді в держорганах

12.02.2021
Тема:

Наказом НАДС від 28.01.2021 р. № 17-21 затверджено Методичні рекомендації щодо проведення стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в державних органах.

Так, у держорганах з метою ознайомлення з функціонуванням держслужби може здійснюватися стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах держслужби, строком до шести місяців у порядку, визначеному керівником держслужби. При визначенні тривалості стажування рекомендується враховувати обсяг завдань, які пропонується встановити для стажиста, завантаженість потенційного керівника стажування тощо.

При визначенні графіка стажування рекомендується враховувати правила внутрішнього службового розпорядку держоргану, а також графік роботи керівника стажування (гнучкий графік, робота за межами адмінбудівлі тощо).

Серед вимог до кандидатів рекомендується зазначати: громадянство України; вільне володіння українською мовою; наявність освітньо-кваліфікаційного рівня не нижче молодшого бакалавра; вік до 35 років.

Рішення про проходження стажування рекомендується оформити у вигляді розпорядчого документа (наказу, розпорядження), у якому зазначити строки і графік проходження стажування (службі управління персоналом рекомендується попередньо узгодити їх зі стажистом, враховуючи час навчання (роботи) стажиста та робочий час державного органу), керівника стажування, місце проходження стажування (структурний підрозділ).

Не пізніше останнього дня стажування службі управління персоналом рекомендується надати стажисту довідку про проходження стажування за підписом керівника державної служби.

У разі відмінного виконання стажистом завдань, визначених в індивідуальному плані стажування, та досягнення високих результатів у роботі керівнику стажування рекомендується надати стажисту рекомендаційний лист за власним підписом, в якому рекомендується зазначати компетентності, які проявив стажист під час проходження стажування.

У разі необхідності службі управління персоналом рекомендується надати стажисту консультаційну допомогу щодо вступу на державну службу, у тому числі стосовно роботи з Єдиним порталом вакансій державної служби (саrееr.gоv.ua) та формування пакету документів для участі в конкурсі на посаду державної служби.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку